Ett av de mer ovanliga Sverigemästerskapen under 2011 är onekligen det som avgörs inom SEO. Tävlingen syftar till att utröna vem som är bäst på sökmotoroptimering i vårt avlånga land.  SEO kallas de taktiker och strategier som används för att förbättra en hemsidas placering i olika sökmotorer.  Ungefär trettio deltagare har valt att ställa upp i årets tvekamp och just nu verkar det som om deltagaren (under pseudonymen?) Aivar Allehåller håller på att ta hem tävlingen. Två respektive trea i SEO-tävlingen är just nu Viktor Kaugesaar och Fredrik Hjort.

Tävlingen pågår till den förste januari 2012. Nu börjar det bli bråttom för deltagare som önskar förändra sin position i söklistan. Sverigemästare i SEO 2011 blir den som lyckas placera sig överst för den utvalda sökfrasen. Sverigemästerskapen är dock inte en tävling helt utan skeptiker. Kritiska röster har höjts angående tävlingens legitimitet och somliga hävdar bestämt att upplägget är orättvist och att det eventuella resultatet inte säger något om vem som faktiskt är Sverigemästare inom SEO. Det främsta argumentet till detta är att tidsramen är allt för knapp. Även deltagandet har i årets SEO-tävling varit skralt, flera framstående sökmotoroptimerare har valt att inte ställa upp av förekommen anledning.


Vem hamnar slutligen i topp vid sökning efter Sverigemästare i SEO 2011 i Google vid årsskiftet? Det får tiden utvisa.Leave a Reply.